סופגניות במילוי יוגורט עיזים

משק צוריאל/ שף ברק חי חורש. צילום: שי אפגין
2014-12-15 16:48:53
2014-12-15 16:48:53

מתכון ל-20 סופגניות בגודל בינוני

חומרים:

 4וחצי כוסות קמח לבן (מנופה(

 40גר’ שמרים (טריים או שימרית(

 5כפות סוכר

100 גר’ חמאת עיזים של רכה

2 ביצים

2 חלמונים

 1כפית גדושה מלח

 2כפות ברנדי (לבישול(

 1כפית תמצית ווניל

 3/4כוס חלב עיזים

גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.7%

אבקת סוכר – לקישוט

שמן קנולה (לטיגון(

אופן הכנה

מערבבים במיקסר את כל החומרים “היבשים” כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים “הרטובים” וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.

מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.

מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.

מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

מילויים מומלצים

מסורתי – ריבה

חלבי –תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל

נועז – ממרח תמרים יוגורט עיזים

בתיאבון!

כתבות נוספות

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

המשך קריאה »