גלידת סלק

המתכון באדיבות השף יאיר פינברג ואחלה של שטראוס
2014-01-15 11:34:22
2014-01-15 11:34:22

החיבור מפתיע בין סלק לגלידה מביא מתכון מרענן וטרנדי גם לימי החורף הקרירים 

מצרכים

120 גרם סוכר

200 גרם חלב

100 גרם שמנת

3 חלמונים (65 גרם)

350 גרם מחית סלק, (סלקים מבושלים וטחונים היטב)

ומכונת גלידה ביתית

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את החלב, השמנת והסוכר לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר ומניחים בצד.
  3. מוזגים את התערובת החמה לתוך קערת הערבוב בזרם דק ותוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה (אנגלז)
  4. מעבירים את התערובת שהתקבלה חזרה לסיר, ותוך כדי בישול על אש נמוכה ממשיכים לבשל עד אשר היא מסמיכה מעט ו 'מצפה את גב הכף' זו דרכם של קונדיטורים להגדיר את המבחן הבא: מוציאים את כף העץ ששימשה לבחישה ומעבירים אצבע על חלקה הקמור. אם נשאר שביל ברור לכמה שניות – סימן שהקרם סמיך דיו וצריך להוריד אותו מהכיריים
  5. מצננים את התערובת (אנגלז), מוסיפים לתוכה את מחית הסלק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות.

 

 

 

כתבות נוספות

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

המשך קריאה »