בורקס בשר

לימור אביגדול
2015-01-13 12:52:01
2015-01-13 12:52:01

מצרכים: 

חבילת בצק עלים

כף שמן קנולה

חצי קילו בשק טחון טרי

בצל גדול קצוץ 

2 שיני שום כתושות 

סלסלת פטריות חתוכות קטן 

100 גרם צנוברים

צרור פטרוזליה קצוץ דק 

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

לציפוי: ביצה, קצח /שומשום

שמים במחבת כף שמן בצל קצוץ ושתי שיני שום.

מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 

מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים ומערבבים עד להשחמה של כל הבשר.

מוסיפים את הפטריות החתוכות, הצנוברים, המלח והפלפל וממשיכים לערבב עוד כשתי דקות. מכבים את האש ומוסיפים פטרוזליה.

מעבירים את תערובת הבשר למסננת בכדי לנקז את כל הנוזלים. מכניסים למקרר.

(אין לשים את התערובת חמה ולא מסוננת על הבצק עלים בשום אופן).

לאחר שהתערובת התקררה היטב. 

פותחים את הבצק, עורמים לאורכו את תערובת הבשר הקרה, ומגלגלים.

מורחים מעל ביצה ומפזרים קצח או שומשום (או שניהם)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה. 

 

כתבות נוספות

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

המשך קריאה »