עוגית קרמל ושקדים

באדיבות השפית בל קפצן, צילום: דן פרץ
2014-04-08 14:50:19
2014-04-08 14:50:19

מצרכים  ל 30 עוגיות

לבצק

200 גרם קמח מצה

100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

1 -2 כפיות מים קרים

2 חלמונים

3 כפות סוכר דמררה

200 גרם חמאה קרה

לקרמל

כוס סוכר

חבילת שמנת מתוקה

כף חמאה

חפיסת שקדים קלויים 'סוגת' (מסדרת הקרוקנטים)

 

אופן הכנה

מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק.

אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור. לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות. 

להכנת הקרמל- בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, מצננים כ 5 דקות וכשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם. מפזרים שקדים  וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.

 

כתבות נוספות

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

מתכוננים לפתיחה

ב-13 במרץ יפתח את שעריו בית המלון הראשון של העיר, ומנכ"לית ג'ייקוב מודיעין מספרת על הקונספט של המקום ועל הספא שייפתח בו בהמשך, ועונה על השאלה מי קהל היעד שימלא את 85 החדרים

המשך קריאה »